26 Haziran 2011 Pazar

Vah benim zavallı Medyam


Bizim medyamız gerek görüp yazmayacaktır. İçinde, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş geçmiyor çünkü… Milyon dolarlara sahip bir işadamı da yok çünkü bu haberde. Hatta tam aksine para değil sevginin ön planda olduğu amatör kelimesi var hemen başında.

Haber değeri büyük. Öyle böyle değil hem de. Bir Türk takımı tarih yazıyor. Ama ne sizin ne de benim ulusal medyamın bundan haberi yok maalesef. Şu anda Portekiz`in Braga şehrinde devam eden UEFA Avrupa Amatör Futbol Şampiyonası’nda bir Türk takımı var. 

Bu gece Sırbistan’la yapacakları maçı kazanırlarsa Finale çıkacaklar ve belki de Galatasaray`dan sonra futbol tarihimizde ikinci defa bir Türk Futbol takımı UEFA Kupası kazanarak Avrupa Şampiyonu olacak. Şampiyonanın adi UEFA Regions` Cup. UEFA web sitesinde detaylı bilgi bulabilirsiniz bu şampiyonayla ilgili. İlki 199’da yapılan amatörler Avrupa şampiyonası da diyebiliriz kısaca.

Diğer takımların kendi medya mensupları düzeni olarak turnuvayı takip edip ulusal medyalarında haber yaparken, Türk medyasının sıfır ilgisi eminim ki futbolcularımızı üzdüğü kadar moralini de bozuyordur.
Portekiz’de yaşayan futbol sevdalısı bir Türk genci var. Adı Gökhan Bozkurt.  O da olmasa buradakilerin hiç haberi olmayacak. Gökhan kjendince bir şeyler yapıp medyayı bu konuda uyandırmaya çalışıyor ama nafile. Medyamız derin bir kış uykusunda uyanmaya da niyeti yok. İşin kötüsü yıllardır yıpranan spor medyasında ayakta durmaya çalışan tek gerçek basın kuruluşu Anadolu Ajansı da bu konuda ulusal medyaya ayak uydurmuş durumda. Tek satır haber yok.

Amatör Futbol Avrupa Şampiyonası olması, kupayı kazanmaları halinde bu futbolcuların tarihimizde 2. defa UEFA Kupası kazanarak tarihe geçecekleri gerçekliğini değiştirmez.

Ankara Bölge Amatör Karması’nın tek bir beklentisi var o da ilgi ve alaka. Zaten amatör oyuncular. Maddi hiçbir kazançları yok.

Biraz da takımın mevcut durumu ile ilgili bilgi vereyim. Takımımız şu anda 4 puanla grubunda lider ve son maçını kazanırsa finale çıkacak. Ankara Bölge Amatör Karması, bu finallere 2 ön eleme grubu geçerek katılma hakki kazanan tek takım. Bir sene önce Konya`da ki Türkiye elemelerinde şampiyon olarak Türkiye’yi temsil etme hakki kazanmışlar. En alt torbadan kura çekimine girdikleri için 2 on eleme grubu oynamak zorunda kalmışlar. Hırvatistan da olan 1. on eleme turunda Galler İngiltere ve Hırvatistan’ı yenerek 1. olmuşlar. Böylece Slovenya`da olan 2. on eleme turuna gitme hakki kazanmışlar. Slovenya’da ki şampiyonada ise Israil, Makedonya ve Slovenya’yı yenerek, orda da 1. Olmuşlar. Böylece Portekizde ki finallere katılma hakki kazanmışlar.

Bir haftadır Portekiz’deler. İrlanda ile berabere kalıp, Rusya’yı 2-1 yendiler. Şimdi sırada Sırbistan var.
Türkiye’de ki amatör futbol ve sporun gelişmesi açısından parmağını kımıldatmayan yöneticilerimiz ve onlara çanak tutan medyamız, umarım bu kez yanlıştan döner ve Ankara Bölge Amatör Karması’na sahip çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder