1 Haziran 2011 Çarşamba

Su hangi yönden akacak?


Ülkenin gündeminde seçim var. 

Politikacılar genel seçimlerle ilgili kampanyaları yürütedursunlar, futbol camiası da kendi seçimleri için kulislere başladı.

Her köşe başında bir dedikodudur gidiyor. Falanca aday, filanca çekilmiş, o bunu destekliyor, bu şunu destekliyor… O kadar hassas dengeler var ki! Kimse çıkıp ben adayım deme cesaretini gösteremiyor.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) henüz Genel Kurul tarihini ilan etmedi. Kanun, her ne kadar liglerin tescilinden sonra 45 gün içinde Genel Kurul gerçekleştirilir dese de, öyle görünüyor ki henüz ligleri tescil etmeyen TFF, 29 Haziran’da Genel Kurulu toplantıya çağıracak. 

Tarihinde ilk defa ibra edilmeyen, verdiği ve vermediği kararlarla skandallara yol açan, TFF’yi eş, dost, tanıdıklarıyla doldurup, çiftliğe çeviren mevcut yönetim için yolun sonu gözüktü gibi. Kulislerde konuşulduğu kadarıyla TFF Başkanı Mahmut Özgener koltuğu bırakmak istememesine rağmen aday olmayacak. 

Yakın çevresine “Bu hükümet yüzünden benim Basketbol Federasyonu Başkanlığım uçtu, bana futbolda verilen bu makamlar az bile” diyen, TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan da başkanlık için çok hevesli. Hatta bu konuda icazet alabilmek için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile sürekli temas halinde olduğu kulağımıza gelen dedikodular arasında.  

Türk futbolunu son3 yıldır domine eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise Başbakanın akrabalarından, Kulüpler Birliği’nde yardımcılığını yapan,  İBB Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın başkan olması için çabalıyor. Başbakanın yakın akrabalarına bugüne kadar devlet kurumlarında şans vermediği bilindiğinden, Gümüşdağ’ın  bu konuda ki şansı diğer rakipleri karşısında pek yok gözüküyor.

Kulislerde aday olması beklenen bir diğer isim de Murat Aksu.  Murat Aksu’nun daha önce TFF Yönetim Kurulu’nda görev alması, Beşiktaş camiası tarafından destekleniyor olması avantaj gibi gözükse de, kulüplerin bu konudaki yaklaşımının ne olacağı merak konusu. 

Bir de sürpriz bir adaydan bahsediliyor. Başbakanın uluslararası kuruluşlarda, uluslararası tecrübelere şans vermeyi sevmesi nedeniyle UEFA As Başkanı Şenes Erzik’e aday olması yönünde teklif götüreceği iddia ediliyor. Erzik’in ise başka bir aday çıkması durumunda böyle bir teklife sıcak bakmayacağı konuşulanlar arasında. Birbaşka sürpriz aday da TFF’nin mevcut yönetimi içinden başka bir ismi çıkarma fikri. Bu isim Mehmet Ali Aydınlar olabilir.

Ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü  Mehmet Atalay.. İsmi geçen adaylar arasında en kuvvetlisi. Başbakanın bugüne kadar hep bürokrat olarak görev verdiği yakın çalışma arkadaşı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü yapmış olması, spor konusundaki tecrübesi, basın ile ilişkileri onu oldukça öne çıkarıyor. Her ne kadar adaylığını henüz açıklamamış olsa da herkes ona artık başkan gözüyle bakıyor.

Kimin başkan olunacağı bilinemez. Ancak mevcut yönetim eğer koltuğunu koruyamazsa başı çok ağrıyacak. Muhtemel başkan adayları yönetimi ele geçirdiklerinde yapacakları ilk işin, Mahmut Özgener ve çalışma arkadaşlarının icraatlarını sorgulamak olacağı, kulislerde en çok konuşulan konulardan biri.  

Zaten bütün başkan adayları şimdiden TFF çalışanlarının listesini incelemeye almış durumda. Kim kimin adamı, kim ne iş yapar, gidecekler gelecekler hemen hemen şimdiden belli. 

Çok sevdiğim bir Kızılderili atasözü var.  “Sular yükselince, balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları. Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyeceğine, <suyun akışı> karar verir.” TFF’deki durumda şimdi aynen böyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder