13 Nisan 2011 Çarşamba

Bardağın dolu tarafı


Geçen gün bir gazeteci arkadaşım aradı. Türk futbolundan,  spordaki gelişmelerden sohbet ettik. Kendisi de yaşanılan olaylardan çok rahatsız olduğu halde çalıştığı kurumda tek satır yer veremiyordu gelişmelere. “Ya Cüneyt arıyorum arıyorum hiçbir olumlu yapılan iş göremiyorum. Hiç mi yok bunların yaptıkları iyi bir şey?” diye bir soru sordu.  Saniye tereddüt etmeden “Eğer aşırı kadrolaşmayı ve tasfiye hareketlerini saymazsak; Ersun Yanal ve Futbol Genel Direktörlüğü (FGM) TFF için oldukça başarılı bir yapılanma” dedim.
Gerçekten de sürekli olarak verdiği ve vermediği kararlarla skandallara ve tarihi yanlışlara imza atan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) , eski adıyla ARPEG, yeni adıyla Futbol Genel Direktörlüğü (FGM) ile bambaşka bir görüntü çiziyor.

TFF’de yönetim değişip Gündüz Tekin Onay’da rahmetli olunca, önce Ahmet Güvener, sonra da  Milli Takımımızın eski teknik direktörü Ersun Yanal bu birimin başına tek yetkili olarak getirildi.
Mevcut yönetimin belki de en iyi yapılanması durumunda olan, FGM yaptığı çalışmalarla alkışı hak ediyor.
Ersun Yanal gibi bir tecrübeli ve başarılı bir ismin çekip çevirdiği FGM, rahmetli Gündüz Tekin Onay’ın projelerini de sürdürmeye devam ediyor.  Gündüz Hoca ile çok yakın çalışma şansı yakaladığım için projelerini, düşüncelerini, ilişkilerini en iyi bilenlerden biriyim. Zaten Rahmetli, Ersun Yanal’ı çok severdi. A Milli Takımın başına Yanal’ı ilk öneren kişi de kendisiydi.

Futsal A Milli Takımı ilk maçı öncesi
İşte o Gündüz Tekin Onay kimsenin inanmadığı bir anda, hatta yönetim kurulu üyelerinin birçoğunun karşı çıkmasına rağmen, Başkan Haluk Ulusoy’un desteğiyle Türkiye’ye Futsal’ı getirdi. Başına da eski bir talebesi olan Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcularından Ömer Kaner’i koydu. Yanal göreve geldiğinde Ahmet Güvener tarafından askıya alınan Futsal’a yeniden sahip çıktı.

Nitekim Futsal Milli Takımımız imkânsızı başarıp kurulduktan tam 5 yıl sonra çok güçlü rakiplerini geride bırakıp devlerle birlikte Avrupa Şampiyonası’nda oynamaya hak kazandı. Çoğu 15 ila 20 yıldır Futsal arenasında boy gösteren dev rakiplerine karşın, Ömer Kaner’in takımı sadece 5 yılda bu başarıyı yakaladı.
Bize böyle bir başarıyı yaşattıkları ve gelecek için bizi umutlandırdıkları için, Ersun Yanal başta olmak üzere Ömer Kaner ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum.  Sadece Futsaldaki başarılarıyla değil, eğitim konusundaki attıkları adımlar ve uyguladıkları projelerle de övgüyü hak ediyorlar. 

İspanya’da, İtalya’da artık Basketbolun tahtını iyiden iyiye zorlamaya başlayan, oyuncularının 6 sıfırlı rakamlara transfer olmaya başladığı Futsal, çok yakın bir gelecekte Türkiye’de de patlama yapacak.  Bunda da hiç şüphesiz kazanılacak başarıların ve yaşanılacak zaferlerin büyük payı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder